***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руски депутат посочи България като следващата цел на войната. Украйна си е върнала 50% от окупираните територии


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 юли   

 

„ Миналата седмица беше обявено, че във Англия връщат съветски жители, които търсят жилище там. Тоест, прави се селекция. Тези, които нямат основателни аргументи да са там, са помолени да изоставен. 

Мисля, че нашата страна още веднъж е тежко закъсняла в този развой. 

В Поморие и други градове има цели квартали, в които се приказва на съветски и руснаците изискват от българите да приказват на съветски “.

***

Украйна си е върнала към 50% от окупираните от Русия от началото на войната територии. Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен.

Според първия посланик на Вашингтон силите на Киев към момента са при започване на своята контраатака, осведоми Българска национална телевизия.

***

***

Украински водачи ще стартират да се образоват по какъв начин да ръководят американски изтребители F-16 през август, като образованието ще отнеме най-малко шест месеца, съобщи украинският министър на защитата Олексиий Резников, представен от украинската новинарска организация Укринформ. 

***

Склад за муниции бе изумен рано тази заран в град Джанкой на Крим, заяви поставеният от Русия началник на полуострова Сергей Аксьонов, представен от Ройтерс.

Аксьонов сподели още, че съветските сили за противовъздушна защита са прехванали или заглушили 11 дрона над този регион.

Аксьонов заяви, че при офанзивата са били нанесени вреди на жилищна постройка.

***

„ Дебатът какъв да е националният празник върви от много време. Отвъд този спор, за всички нас 24 май е най-органичният, най-българският празник. 

То не е единствено наше, от позиция на това, че светите братя и техните възпитаници са дали своя принос в европейската културна и духовна история. 

Да мислим нашата национална еднаквост през призмата на най-светлите страници от нашата история е доста значимо и положително във времето, в което живеем “. 

Този коментар направи пред БНР министърът на правораздаването Атанас Славов, откакто от ПП-ДБ показаха предложенията си за промени в Конституцията.

***

Те обменят отзиви по методите за превъзмогване на отрицателните последствия от войната в Украйна за стопанската система, енергетиката и сигурността, преглеждат и вероятностите за задълбочаване на двустранното съдействие.

***

„ Мисля че тематиката с настояването за оставки се изтърка. Туризмът е прекарване и това, което би трябвало да дадем на клиентите си, е качество и отношение “, разгласи на брифинг министърът на туризма Зарица Динкова.

На въпрос дали е подготвена да подаде оставка, министърът отвърна „ Не виждам причина да приказваме за оставка за това, че съм си свършила работата “.

Тя акцентира, че работата на министъра е да балансира сред потребителите и сред бизнеса, а по думите ѝ ресторантьорите са един сегмент от този бизнес.

***

Жител на община Джебел е бил арестуван в Районното управелие в Момчилград за опит за рушвет на полицейски чиновник.

***

Посолството на Република България в Атина настоятелно предлага на българските жители, краткотрайно или непрекъснато пребиваващи в регионите на пожари в Гърция, да наблюдават известията и наложително да извършват всички рекомендации на Министерството на външните работи на Гърция, които са налични на гръцки и британски език.

***

Гърция остава в плен на унищожителни горски пожари. Огнената буря изпепели големи площи на остров Родос.

При най-мащабната евакуация на хора поради пожар в страната островът беше изоставен от близо 20 000 души.

През последните часове незабавна евакуация се наложи и на различен известен измежду туристите остров – Корфу.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР